21.10.2012

Berlebach Mini

Mitä saadaan kun yhdistetään noin kilo puuta, metallia, Saksalainen osaaminen ja käsityötaidot?Berlebach mini tietenkin!

Ja kun jalustan nokkaan laittaa pikakiinnityslevyksi myöskin Saksalaisen laatutuotteen, Novoflex Miniconnect-pikakiinnitysjärjestelmän, on täydellinen macro/maisemapaketti valmis.

Jalusta on minimissään noin kahdeksan senttiä maanpinnan tasosta ja maksimikorkeus vajaa neljäkymmentä senttiä. Kantavuutta kahdeksan kiloa ja puu materiaalina aivan mahtava vaimennusominaisuuksiltaan. Kuljetuspituus alle kolmekymmentä senttiä ja painoa tosiaan tuon Novoflexin kanssa pyöreästi kilo. Ei lainkaan hassumpaa...

Jalat taittuvat leveään spakaatiin, yksiosainen jatko on mekaniikaltaan uskomattoman helppo ja vakaa käyttää. Jalusta ei tunnu kylmältä edes viileällä ilmalla ja vakaus aivan huimaava!

Jalustaa saa Berlebachilta kahtena versiona, joko "leveling" toiminnon kanssa tai ilman. Hinnat noin 150,- ja 100,- riippuen väristä. Itse päädyin ajattomaan mustaan "leveling" toiminnolla. Kyseinen optio toimii kuin isohko kuulapää, saat suoristettua horisontin/kallisteltua kameran päätä noin 25 astetta suuntaansa. Yhdistettynä joko L kiskoon taikka objektiivin jalustapantaan on ominaisuus minulle moninverroin parempi kuin erillinen pää jalustassa. Tällätavoin saan pidettyä minimikorkeuden erittäin matalalla, painon järkevänä ja vakauden maksimissaan.

Oman jalustani tilasin Saksasta "augenblicke-eingefangen" verkkokaupasta. Toimitus oli nopea, hinta postikuluineen kilpailukykyinen ja yhteydenpito kauppaan toimi moitteetta. Suomesta Berlebachia löytyy mm. fotofennicalta

Novoflex pikakiinnityslevysysteemi on myöskin oikein oiva väline jos omistat useampia kameroita taikka objektiiveja jalustapantojen kanssa. Laadukas, kohtuu kevyt ja erittäin hyvin toimiva järjestelmä. Itse kameraan tuleva levy on erittäin pieni, lähinnä euron kolikon kokoinen pyöreä lätkä. Ei naarmuta eikä riko kameralaukkua. Ei tee pienestäkään kamerasta ikävän tuntuista käteen. Sopii kuin nenä päähän mm Fuji x100 kameralle! Toimii loistavasti myös isommalla kalustolla, 5D mkII 100mm is L jalustapannalla aivan yhtä tukeva yhdistelmä.

Kokonaisuudessaan ei voi kuin suositella jos on tarve pienelle, kevyelle erittäin laadukkaalle jalustalle. 

Ei kommentteja: